divendres, 23 de març de 2012

CONDEMNEM EL COP D'ESTAT DE LA OLIGARQUIA PARAGUAIANALes entitats sotasignants:

CONDEMNEM EL COP D'ESTAT DE LA OLIGARQUIA PARAGUAIANA
Condemnem el cop d'estat contra el President, electe en votació popular, Fernando Lugo i la seva substitució per un govern de facto, mitjançant una maniobra parlamentària, paròdia de “judici polític”, executada en 24 hores, que ha burlat totes les normes democràtiques i el mes mínim respecte al degut procés. 

Denunciem aquesta agressió a la democràcia de Paraguai per part de l'oligarquia latifundista: el 2% de la població propietària del 80% de les terres que es fa representar en els partits corruptes tradicionals i maneguen  poders fàctics i  mitjans de comunicació.
 Denunciem la complicitat imperialista, establerta de forma amenaçadora a la base militar de Estigarribia i que defensa els interessos de les seves transnacionals com Monsanto, màxim exponent del agronegoci, que el passat any va facturar en aquest país 30 milions de dòlars, lliures d'impostos.

Saludem la posició dels països de l'ALBA i UNASUR de no reconèixer al president de facto, Federico Franco i ens solidaritzem amb la resposta del poble paraguaià, que ha sortit al carrer a defensar la democràcia buscant la restitució. Animem als pobles del món a mobilitzar-se per recolzar la sobirania del poble paraguaià.

Per aquesta raó, fem una crida a la solidaritat i a concentrar-nos davant el consolat de Paraguai, aquest proper dimarts 26 de Juny a les 20h. per mostrar el nostre suport a la resistència del seu poble.

Primeres signatures:
 Amigues de l´Alba Girona), Assemblea Bolivariana de Catalunya, Associació d´Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA) (Girona), Bridada Vallesana Simón Bolivar, Candidatura d´Unitat Popular (CUP), Casa de Nicaragua, Colectivo Maloca (Colombia) Comité de Solidaridad Sandinista, Central de Trabajadores de la Argentina (CTA), Col.lectius de Joves Comunistas- Joves Comunistas del Poble Català( CJC-JCPC), Coordinadora Plurinacional de Izquierdas del Ecuador, En Lluita, Esquerra Unida i Alternativa (EUIA), Entrepobles, Iniciativa per Catalunya Verts (ICV), Grupo de Acción Comunitaria, Marxa Mundial de les Dones (Catalunya), Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit dels Comunistas de Catalunya (PCC),Partit Obrer Revolucionari (POR), Plataforma Repsolmata, PSUC (viu), Revolta Global- Esquerra Anticapitalista. Xarxa Socialista Unificada de Catalunya.